Fysisk og psykisk vold i praksis

Hvordan kan det lade sig gøre at en mand bliver udsat for fysisk vold? Det spørgsmål får vi ofte. Det er vores erfaring at de to voldsformer ikke kan ses uafhængigt af hinanden. Den fysiske vold har udviklet sig i et samspil med psykisk vold. Mange mænd reagerer i en personlig krise med at trække sig ind i sig selv og isolere sig, men kan også når det hele bliver for meget reagere aggressivt i fh.t. omverdenen. De kan være sårbare over for partnerens vold, men kan også være i risikozonen for selv at reagere voldeligt.

Her kan du gennem en enkelt mands fortælling se hvordan det typisk kommer til udtryk:

Lars’ fortælling
Lars møder op til samtale. Han er midt i en skilsmisse. Som mange andre er han udsat for et voldsomt pres, efter at hans kone har sagt, at det nu er slut efter 16 års ægteskab. Gennem en længere periode er de kommet mere på afstand af hinanden, så på et plan ved han det godt at forholdet måske er ved at slutte. Han elsker hende stadig, selvom han også har sin tvivl.
I det sidste halve år er hun blevet mere voldsom i sine konfrontationer med ham og fortæller næsten dagligt, at han ikke er noget værd. Hun er begyndt at smide kopper og lignende i hovedet på ham og er begyndt at sparke ham. En dag hældte hun sin kaffe ned i hans computer og har flere gange slået ham med de knyttede næver, når han sover.
På det sidste er slagene blevet mere aggressive. Selvom han prøver at holde hende væk, er hun voldsomt insisterende. Forleden prøvede han at blive ved med at holde hendes arme, men hun fik blå mærker og anmeldte ham til politiet. I går fortalte hun ham, at han skal flytte og at han ikke skal regne med at se sine børn. Han er bange for at miste sin familie og er især optaget af hvad der skal ske med børnene.

Det er mænd som Lars, at Voldmodmand.dk hjælper til at komme videre i livet.